Vliegtuig in lucht

De bezorg toekomst!

In 2025 is de verwachting dat ruim 60% van onze bevolking in een stedelijk gebied woont.

Toekomst

Tegenwoordig moeten er steeds meer pakjes en pakketten bezorgd worden in het centrum van de grote steden en steeds minder op het platteland (CBS,2013). Resultaat is een gat tussen de logistiek in stedelijke gebieden en het platteland. En dit gat zorgt wel degelijk voor uitdagingen.

Milieu en transport

Nederland wil en moet milieuvriendelijker worden. Dit heeft grote gevolgen voor de transport. Al jaren wordt er gezegd dat er te veel verkeer is in grote steden. Als gevolg hiervan heeft de overheid maatregelen willen treffen, in Delft heeft de gemeente bijvoorbeeld een pilot gedraaid in 2017 om alle logistieke diensten door maar één partij te laten uitvoeren. Goed initiatief, met grote vervolgen voor andere partijen.

Met de komst van elektrische fietsen en auto’s is er minder uitstoot en wordt het aantal voertuigen in stedelijke gebieden ook verminderd.

Afgelegen gebieden

In tegenstelling tot de grote stedelijke gebieden waar te veel bezorgers komen is er ook een uitdaging aan het ontstaan voor de meer afgelegen gebieden en plekken. Doordat er steeds meer mensen naar de stad vertrekken, gaat de focus van de pakketbezorgers ook meer richting de stad. Als gevolg dat pakketbezorgers steeds minder naar afgelegen gebieden gaat.

Gevolg

Het gevolg is dat er minder snel iets bezorgd kan worden of bezorgers überhaupt niet meer op deze plekken komen. Steeds meer innovatieve startups kijken überhaupt niet meer naar het platteland en focussen zich volledig op de grote steden. Door de kleine afstanden en minder stops is dit namelijk een stuk sneller en effectiever.

Oplossing

Een mogelijke oplossing zou kunnen zitten in het inzetten van drones om pakketten af te leveren. Deze zijn goed in te zetten in gebieden met weinig obstakels en minder goede infrastructuur. Een mooie win-win situatie.

Focus

De focus zal komen te liggen op een efficiëntieslag. Hoe kunnen de klanten het best en snelst hun pakketje ontvangen tegen de laagste kosten op welke plek dan ook? Gelukkig kunnen wij gewoon blijven vertrouwen op onze bezorgers die wel nog alles bezorgen, stedelijk of platteland!

Parcel International

Vergelijk, kies & boek met Parcel International

Parcel International wil de meest ideale oplossing bieden met de beste service voor haar klanten en al hun transportbehoeften. Door een online portal met veel verschillende opties te gebruiken, proberen we onze klanten op de meest duidelijke manier te bedienen. Wij willen uw innovatieve partner zijn voor al uw logistieke uitdagingen!

* Bij Parcel International zijn de algemene voorwaarden actief. Alle prijzen zijn excl. BTW.

KVK 24424543 | BTW NL818691232B01 | Rotterdam, Netherlands