Vracht inladen in vliegtuig

De ontdekking van de webwinkel

Ooit een webwinkel willen beginnen? Dan is dit het moment!

Grijp je kans!

De omzet van webwinkels in Nederland groeit hard. Nederlandse consumenten besteden steeds meer geld in online webwinkels. Lekker makkelijk en snel. Op de bank, onder een dekentje, met een kopje thee voor de tv, ideaal!

Groei

In het begin van 2018 hebben webwinkels een groei gerealiseerd van bij 22%. En deze groei is niet alleen te zien bij Nederlandse webwinkels. Onderzoek van het CBS heeft namelijk aangetoond dat Nederlandse consumenten ook steeds meer geld uitgeven bij Europese webwinkels. De uitgave bij Europese webwinkels is in het eerste kwartaal 2018 met maar liefst 15% gestegen (CBS, 2018).

Aankopen

De meeste voorkomende aankopen online zijn kleding en schoenen. Daarnaast is de cosmetica ook enorm aan het groeien met een groei van ongeveer 4%, wat gelijk staat aan 3,3 miljard euro. Verder worden vaak levensmiddelen, huishoudelijke spullen en reizen online geboekt.

Bestedingen

Dat de Nederlandse consumenten steeds meer online besteden is ook goed te zien in de groei van het aantal webwinkels die gevestigd zijn in Nederland. Vooral webwinkels zonder winkelpand groeien hard. In 2015 waren er zo’n 24 duizend webwinkels gevestigd in Nederland. Begin 2017 waren het er ruim 32 duizend! Als we kijken naar de afgelopen 10 jaar, is het aantal webwinkels verzesvoudigd.

Doelgroep

Overigens winkelen jongeren nog steeds vaker online dan ouderen. Maar dit verschil is steeds kleiner aan het worden. Betrouwbaarheid en gebruikersgemak is hierin cruciaal. Wanneer het makkelijk is om online te bestellen worden er al veel onzekerheden weggehaald, vooral bij ouderen.

Parcel International

Vergelijk, kies & boek met Parcel International

Parcel International wil de meest ideale oplossing bieden met de beste service voor haar klanten en al hun transportbehoeften. Door een online portal met veel verschillende opties te gebruiken, proberen we onze klanten op de meest duidelijke manier te bedienen. Wij willen uw innovatieve partner zijn voor al uw logistieke uitdagingen!

* Bij Parcel International zijn de algemene voorwaarden actief. Alle prijzen zijn excl. BTW.

KVK 24424543 | BTW NL818691232B01 | Rotterdam, Netherlands